reacties

21 reacties

 1. Nathalie

  Yvonne heeft ons geweldig geholpen bij verschillende borstvoedingsproblemen. Ze is deskundig, warm en heeft duidelijk hart voor haar vak. Ik mocht haar altijd appen en ze belde me daarna zo snel mogelijk (zeker ook buiten ‘kantoortijden’, wat heel fijn is als je je zorgen maakt om het voeden van je babytje). Ze luistert goed, denkt mee, geeft meerdere tips en geeft je ook zelfvertrouwen. Mijn overproductie is met haar hulp overgegaan naar een normale productie en mijn borstontsteking is met haar tips snel weer opgelost. Als je tegen iets aanloopt bij het voeden, gun het jezelf dan om snel contact met Yvonne te zoeken. Wij zijn superblij met alle gesprekken die we hebben gehad!

 2. Nes

  Ik heb tijdens mijn zwangerschap de borstvoedingscursus bij Yvonne gevolgd wat voor mij heel erg leerzaam was. Na de bevalling ben ik helaas in het ziekenhuis en door kraamzorg slecht begeleid met het opstarten van de borstvoeding waardoor mijn baby niet meer goed kon aanhappen. Ik heb na ruim een week proberen Yvonne gebeld en ze heeft ons enorm geholpen. Mede dankzij Yvonne voed ik mijn zoontje nu al bijna 9 maanden. Laatst heb ik een bijna borstontsteking gehad door een verstopping, de huisarts heeft niet goed kunnen helpen, daarna heb ik Yvonne gebeld en ook daar heeft ze mij goed in begeleid en mijn probleem verholpen. Yvonne luistert goed, is betrokken en ze heeft een hele fijne persoonlijkheid. Dank je wel Yvonne dat je hebt geholpen om mijn baby van zijn eerste levensbehoefte te voorzien.

 3. Amber

  Yvonne heeft mij bij de geboorte van mijn 1e zoontje (2019) geholpen om mijn borstvoedingsproblemen (erge overproductie) op te lossen. Mede hierdoor heb ik 15 maanden borstvoeding gegeven. Nu bij mijn 2e zoontje (februari 2022) had ik meteen weer last van overproductie en daarbij komend het probleem dat mijn zoontje in gewicht niet aankwam. Middels telefonische consulten en een huisbezoek heeft Yvonne mij geholpen om deze problemen te verhelpen met als resultaat een normale melkproductie en het in gewicht aankomen van mijn zoontje. Waar de kraamzorg en verloskundige ook erg behulpzaam waren, maar niet alle ins en outs van borstvoeding wisten was dit bij Yvonne wel zo. Ze heeft heel veel kennis en ik ben er dan ook van overtuigd dat zonder haar hulp de borstvoeding bij mij niet gelukt zou zijn. Yvonne is professioneel en betrokken. Ze is goed bereikbaar, wat in het geval van borstvoeding essentieel kan zijn. Ze houdt rekening met je eigen wensen en emoties en dit vond ik super fijn. Ik kan iedereen aanraden om de hulp van Yvonne in te schakelen als je borstvoeding wilt gaan geven! Ik denk dat met het op tijd inschakelen van haar hulp, het voor veel vrouwen weggelegd is om met succes borstvoeding te kunnen geven.
  Bedankt voor je hulp Yvonne!
  Lieve groet, Amber

 4. Kimberly Kerklaan- Verheul

  Yvonne is zeer deskundig, heeft een luisterend oor en denkt volledig met je mee. Omdat ik hoge koorts had ben ik in contact gekomen met Yvonne om te kijken of het aan een eventuele borstontsteking lag. Zij gaf hier haar professionele blik op en concludeerde dat dit niet het geval was. Ze neemt ruim de tijd voor de telefonische consulten.

  Ook nadat mij productie terug liep, heeft zij mij makkelijke tips gegeven om mijn productie weer terug te brengen op het oude niveau. Tevens stuurde zij handige documenten toe die ik kon gebruiken voor het terug brengen van mijn productie. Ze is zeer betrokken en geïnteresseerd in het gehele proces, vraagt hier ook naar via een whatsapp berichtje. Ik ben haar dan ook enorm dankbaar voor haar hulp, gezien ik het geven van borstvoeding iets heel moois vind, maar wel een investerend proces vind.

 5. Berna Lieuw-On

  Beste Yvonne,

  Ik vergeet steeds om een berichtje te sturen.

  Wat ben ik ontzettend blij dat ik jouw hulp ingeschakeld heb. Jij hebt mij ontzettend goed geholpen met het voeden van mijn tweeling.
  De start was even pittig, met veel borstontstekingen. Door jouw hulp en tips ben ik daar nu helemaal vanaf.
  De tweeling is nu bijna 6 maanden en ik voed ze nog steeds met veel plezier. Door de tips die ik van jou heb gekregen, kan ik tijdens het voeden zelfs eten, drinken en even op mijn telefoon kijken als ik dit wil.
  Ik wil je heel erg bedanken voor alle tips!

  Groetjes, Berna

 6. Elisa

  Dear Yvonne,
  I am very thankful to you, because you have driven me away from a tough situation with your kind and professional support.
  Indeed, my fourth son had an unexpected loss of weight, which I couldn’t recognize. Following your prompt advices my son recovered and I was able to breastfeeding again.
  You encouraged me during this hard situation, providing practical advice and materials to increase my milk production, to let my son come to my breast again as well as to relearn to understand my son’s language. Moreover, you had also a keen eye to our whole family, helping us to recognize the needs of all of us in this new situation.
  Thank you also for having been at my side, with your empathy and capacity to listening: I never felt alone! I am very glad you have been always available to answer my request either by phone, email or visiting me.
  For sure, I can only advice other moms to contact you and to not hesitate to ask for help and advice. You really love this profession and care about mom, children and their family: thank you!
  My warmest regards,
  Elisa

 7. Evita Verschoor

  Lieve Yvonne,
  Wat ben ik blij dat ik in contact ben gekomen met jou! Via de verloskundige allereerst de borstvoedingscursus gevolgd. Veel informatie (die ik ergens nog wel wist van ons eerste kindje) maar vooral veel herkenning en begrip! Na een eerdere negatieve ervaring met borstvoeding wist ik niet zo goed of ik het nog wel een keer aandurfde. Maar door jou ben ik er toch ingestapt en jij maakte de drempel gelukkig ook heel laag om gelijk aan de bel te trekken toen ik merkte dat het weer niet goed ging. Door een behoorlijke overproductie overstroomde ik ons kleine meisje letterlijk. Door alle tips en adviezen die ik van je kreeg verliep dit gelukkig al snel zoveel beter! Meer rust! Maar wat ik vooral heel erg waardeer is je openheid, betrokkenheid en bereikbaarheid. Borstvoeding geven is mooi, maar jij hebt er, in ons geval, nog net even iets mooiers van gemaakt!
  Heel erg bedankt!
  Veel liefs Evita

 8. Jessica

  Het volgen van de borstvoedingscursus was zeer informatie en leerzaam. Na een negatieve eerdere borstvoedingsperiode bij ons eerste kindje ga ik een stuk zelfverzekerder het ‘nieuwe’ avontuur aan met ons tweede kindje.

 9. Jessica

  De eerste weken na de bevalling van mijn eerste kind had ik erg veel pijn tijdens het geven van borstvoeding. Daar waar iedereen het had over hoe fijn het is om borstvoeding te kunnen geven aan je kind begon ik door de pijn steeds meer op te zien tegen de voedingen. Toen de pijn maar niet minder werd en de moed me in de schoenen zonk, heb ik contact gezocht met Yvonne. Al vanaf het eerste moment dat Yvonne hielp bij het goed aanleggen en corrigeren van mijn zoons mondje voelde ik het verschil. Maar ook na het huisbezoek bleef Yvonne me ondersteunen. Door haar hulp en advies is nu, een paar weken later, ook bij mij het borstvoeden overgegaan in een fijne en pijnloze ervaring.

 10. Celine

  Lieve Yvonne,
  Ik ben zo blij dat ik een borstvoedingscursus bij jou hebt gevolgd, want toen hebt in de eerste week zo pijnlijk was met voeden, hoorde ik jouw stem in m’n hoofd! “Het mag gevoelig zijn, maar geen pijn doen”.
  Ik heb je gebeld en je kwam direct! Ben jou zo dankbaar dat je ons hebt geholpen met ons borstvoedingsavontuur. Je bent een lieve, betrokken vrouw en je hebt een dosis positieve energie waar je u tegen zegt. Heel erg fijn!
  Lieve groet, Celine

 11. Carline

  Lieve Yvonne,
  Bedankt voor je super hulp bij het op gang brengen van de borstvoeding! Via mijn kraamhulp kwam ik bij jou terecht en wat ben ik haar daar dankbaar voor. Je bent komen kijken en gaf me direct handvatten om op de goede weg te komen. Daarna hebben we nog een hele tijd contact gehad en de aanpak steeds een beetje bijgeschaafd. Inmiddels zijn we helemaal op de goede weg. Nu geef ik met plezier voeding en hoop ik dat nog een hele tijd te kunnen doen. En dat terwijl ik zonder jouw hulp misschien al was gestopt! Je bent doortastend en houdt vol, maar kijkt wel naar welzijn van kind én moeder. Ik zou je iedereen aanbevelen.
  Liefs, Carline

 12. Kim

  Tijdens de zwangerschap van mijn oudste hebben we de borstvoedingscursus van Yvonne gedaan. Na de eerste avond had ze niet alleen mij maar ook mijn man super enthousiast gemaakt om voor 100% voor borstvoeding te gaan. Door alle goede adviezen tijdens de cursus verliep de borstvoeding prima. Bij ons tweede kindje ging het ook vrij voorspoedig. Helaas weigerde ze op een gegeven moment om uit een fles te drinken. Na een paar weken van alles proberen dacht ik ineens weer aan Yvonne. Ze reageerde meteen en belde ons op met nog meer tips. In eerste instantie lukte het niet om ons kindje uit de fles te laten drinken. Maar Yvonne gaf niet op en wij dus ook niet. Via haar kwamen we in contact met een pre-logopediste. Uiteindelijk is het gelukt. Yvonne bleef ook daarna contact houden om de voortgang en de opbouw in de gaten te houden. Heel fijn. Het voelde echt alsof we het samen voor elkaar hebben gekregen. Nogmaals bedankt Yvonne!

 13. Maya

  Borstvoeding geven is erg bijzonder. Bij mijn eerste twee zwangerschappen is het mij niet gelukt om volledig te kunnen borstvoeden. Tijdens de zwangerschap van mijn derde dochter heb ik 2 maanden voor de uitgerekende datum contact opgenomen met Yvonne. Yvonne was er gelijk op de dag van geboorte om te helpen met het aanleggen. Ze was altijd bereikbaar en luisterde goed naar wat ik wilde. Helaas heb ik de borstvoeding niet kunnen doorzetten en belandde ik in het ziekenhuis met een mogelijke borstontsteking. Yvonne heeft me telefonisch bijgestaan en geadviseerd. Een lactatiekundige is er niet alleen voor het aanleggen. Yvonne was er voor me tijdens het hele proces. Ze is een hartelijke en zorgzame vrouw die luistert naar de behoefte van de moeder. Bedankt Yvonne voor al je goede zorgen! Ik beveel haar aan alle aanstaande moeders aan.

 14. Anne Marie

  Mijn zoontje had moeite met aanhappen en later bleek ook tracheamalacie (een te slappe luchtpijp). Daardoor kreeg hij het benauwd en kostte het drinken hem zo veel moeite dat hij niet genoeg binnen kreeg en al snel opnieuw wilde drinken. Kolven en de fles geven zag ik als een tijdelijke oplossing, dus ik bleef hem wel een keer per dag aanleggen. Uiteindelijk liep door de stress mijn productie ook terug en heb ik de borstvoedingslijn van Naviva gebeld. Daar had ik het geluk dat ik Yvonne sprak.
  Met haar aandacht, luisterend oor, echt de tijd voor ons nemen en de vele tips en tricks die echt pasten bij onze situatie heeft ze mij uiteindelijk met een goed gevoel laten terugkijken op de moeilijke keuze om toch te stoppen met borstvoeding. Ik weet dat we er samen alles aan hebben gedaan om het te proberen laten slagen! Ook heeft ze mij tijdens het afbouwen begeleid. Erg fijn dat naast het regelmatige telefonische contact voor kleine dingen we ook gewoon via Whatsapp contact konden houden.
  Ik vind het een mooi idee dat Yvonne de filmpjes van mijn zoon gaat gebruiken bij de voorlichting aan kraamverzorgenden en lactatiekundigen. Wie weet lukt het hierdoor door eerder ingrijpen een andere moeder wel om borstvoeding te laten slagen!

 15. Sanneke

  Yvonne heeft mij gedurende de hele borstvoedingsperiode goed geholpen. Tijdens mijn zwangerschap heb ik al contact gezocht aangezien er mogelijk problemen zouden zijn door een borstoperatie in het verleden. Toen heeft ze mij al enkele praktische tips gegeven. Toen alles uiteindelijk toch niet helemaal vlekkeloos liep was de drempel om contact te zoeken dan ook nog lager. Makkelijk is ook dat we soms via whatsapp contact konden houden of een afspraak konden plannen op een tijdstip dat handig uitkwam met de voedingen en slaapjes van mijn kinderen. Ook werd er goed geluisterd naar mijn wensen en vooral ook grenzen, waardoor de optie van stoppen met borstvoeding ook goed bespreekbaar was. Uiteindelijk heb ik met alle tips toch enkele maanden met veel plezier borstvoeding kunnen geven, dit had ik in de beginfase totaal niet verwacht.

 16. Mar

  Ik ben heel blij geweest met de hulp van Yvonne! Mijn vriend en ik hebben tijdens mijn zwangerschap de cursus over borstvoeding gevolgd. Ik dacht dat ik er wel iets van af wist maar door de duidelijke en interessante cursus is onze kennis duidelijk vergroot. Tijdens mijn kraamperiode heb ik hier duidelijk veel aan gehad en de adviezen ten harte genomen. Omdat mijn borstvoeding niet helemaal lekker liep heb ik uiteindelijk Yvonne ingeschakeld. Wat ik heel fijn aan haar vind is dat ze goed luisterd, een passende oplossing probeert te zoeken en ze ALTIJD voor je klaar staat.
  Ze heeft hart voor haar vak en ik hoop dat ze mij en nog vele andere moeders mag helpen!
  Groetjes,
  Marjolein

 17. Karen

  Via de kraamzorg ben ik terechtgekomen bij Yvonne, die de tijd nam om mij en mijn zoon te helpen. Ze keek hierbij ook erg wat paste bij ons en niet altijd wat “hoorde”.
  Het is mede dankzij haar positiviteit en aanmoediging dat ik mijn zoon bijna een jaar heb gevoed, ondanks overproductie en verborgen reflux.
  Ook de tweede er is, houden we contact om te zeggen hoe het gaat en als ik advies nodig heb.
  Ik ben Yvonne erg dankbaar voor haar steun en enthousiasme!

 18. Nathanja

  Via de kraamzorg in contact gekomen met Yvonne. Een afspraak was de volgende dag al mogelijk, heel erg fijn! Yvonne neemt de tijd, heeft goede tips en was ontzettend lief voor ons en onze dochter. Ze is zeer goed bereikbaar en heeft veel liefde voor haar vak.

 19. Inge

  Yvonne heeft ons ontzettend fijn en goed geholpen. Ze is benaderbaar, reëel, kundig, geeft een helder beeld van opties en mogelijkheden m.b.t. aanpak en is een prettig en positief mens. Wij hebben haar hulp twee weken na de bevalling ingeschakeld en achteraf gezien was het fijn geweest om dat veel eerder gedaan te hebben. Na veel proberen en verschillende adviezen vanuit ziekenhuis, kraamzorg en verloskundige verliep het geven van borstvoeding en het op gang komen van borstvoeding nog moeizaam. Na haar bezoek wist ik wat ik in houding, aanleggen en kolven kon gaan doen en dit gaf naast rust en duidelijkheid ook positieve ervaringen in het geven van borstvoeding. Waar het eerst voor mijn zoon (en mij) tot frustratie leidde heb ik door haar bezoek en hulp ook positieve ervaringen opgedaan en daar kijk ik heel waardevol op terug en ik ben blij dat meegemaakt te mogen hebben! Ondanks dat mijn “productie” niet toereikend genoeg was ben ik heel blij dat het gelukt is om voor langere tijd naast kunstvoeding ook borstvoeding te geven. Prettig is ook dat Yvonne na de afspraak nog benaderbaar was, mee heeft gedacht, extra tips heeft gegeven en we hierdoor onze weg hebben kunnen vinden. Ik neem er uit mee dat ook als iets niet loopt zoals je gehoopt had, het uiteindelijk met een nieuwe invulling alsnog een positieve ervaring kan zijn!

  • Jennifer

   Via mijn kraamhulp kwam ik in contact met Yvonne. Ik had al kennis gemaakt met Yvonne via de borstvoedingscursus. Ze is heel reëel en overlegt wat het beste bij jou past. Ze schrijft de tips op, zodat je daarna het nog even rustig kan nalezen. Via de app en telefoon nog contact gehad over de voortgang. Ook al lukt het misschien niet met aanleggen of borstvoeding geven, je hebt het in ieder geval samen met de lactatiekundige geprobeerd en dat geeft een fijn gevoel.

 20. Stéphanie

  Borstvoeding aan je kleintje geven is het mooiste en meest kostbare wat er bestaat! Als het dan allemaal niet gaat zoals je had gehoopt raak je als kersverse moeder toch lichtelijk in paniek, het voelt als falen en je bent snel geneigd op te geven.

  Totdat mijn kraamhulp Fieneke me in contact bracht met Yvonne, daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor!

  Yvonne geeft je weer zelfvertrouwen, neemt écht de tijd, observeert jou en je kleintje goed tijdens een voed moment en staat als het nodig is 24/7 voor je klaar. Na het eerste consult mag je altijd nog telefonisch contact opnemen om te overleggen of als je twijfels hebt, al is het alleen voor de bevestiging dat je het goed doet 🙂

  Ik heb zelf maar 1 consult nodig gehad om weer te genieten van het geven van borstvoeding! Dit werd overigens ook gewoon vergoed door mijn zorgverzekering.

  Het was geen strijd meer en ik heb meer “foefjes” geleerd. Ook verschillende aanleg technieken en signalen van mijn dochter.

  Ik zal Yvonne dan ook aan iedereen aanbevelen! Zij doet dit werkt echt vanuit haar moederhart!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2022

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑