Voor problemen of pijn tijdens het geven van borstvoeding, of als je twijfelt of het wel goed gaat, kun je mij als lactatiekundige in de omgeving van Pijnacker raadplegen voor deskundig advies en hulp. Ik bied ook voorbereidende borstvoedingscursussen aan voor een goede start met borstvoeding.

Verzekering lactatiekundige hulp

Het is belangrijk om te weten dat de kosten voor lactatiekundige zorg niet worden gedekt door de basisverzekering. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de kosten van deze zorg. Het kan echter wel de moeite waard zijn om te kijken of je in aanmerking komt voor vergoeding vanuit een aanvullende zorgverzekering. Veel verzekeraars bieden namelijk wel vergoedingen voor lactatiekundige hulp en zorg vanuit hun aanvullende zorgverzekeringen. Het is daarom altijd verstandig om je zorgverzekering goed te bekijken en te informeren naar de mogelijkheden voor vergoeding van lactatiekundige zorg. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste ondersteuning krijgt bij het geven van borstvoeding zonder dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Vergoeding en eigen risico

Heb je vanuit je aanvullende verzekering recht op een vergoeding voor consult of een borstvoedingscursus? Dan betaal je hier geen eigen risico voor. De vergoedingen uit je aanvullende pakket tellen namelijk niet mee voor het eigen risico.

Vergoeding aanvullende verzekering